Om Josephine

Som så många andra, sökte jag mig till yoga och meditation på grund av att jag inte stod ut med mitt liv. Olika händelser hade lett fram till att varje dag var svår och fylld av ångest och rädsla. Efter min första yogaklass kände jag mig avslappnad på djupet för första gången på flera år och jag förstod att jag hittat en väg som kunde leda mig ut ur mitt lidande. Efter flera år av yoga fann jag även min väg till meditation och buddhistisk praktik och för det är jag evigt tacksam.

 

För mig är yoga och meditation att lära känna sig själv, hitta självkärlek och genom det, medkänsla med andra. Det är att öka sin medvetenhet om kropp, känslor och tankar. Det är att ta ansvar för sina handlingar och leva ett liv som bygger på kärlek istället för rädsla. Det är viktigt för mig att minnas att vi alla övar, vi övar på att vara medvetna, att vara vänliga och närvarande. Yoga är ett sätt att öva, meditation ett annat, men hela livet är praktik och allt vi möter kan vara en väg till uppvaknande. 

 

Jag är utbildad yogalärare av Bodhiyoga International som har ett unikt koncept där yoga utövas utifrån buddhistiska mindfulnessprinciper. Yogan blir ett verktyg i processen att lära känna sitt sinne och hitta visdom och medkänsla i sitt hjärta. Utöver det har jag utbildat mig med Hamsa yoga i Köpenhamn och har 300h träning i Trauma Sensitive yoga med David Emerson. 

Jag har praktiserat yoga sedan 2007 i Sverige, Danmark, Spanien och Indien i ett flertal stilar. Jag är praktiserande buddhist sedan 2010.

 

Utbildning

2013-2014          200h Hatha yoga teacher traning, BodhiYoga International, Valencia

2015                   50h Undervisningsmetodik og sekvensering Hamsa Yoga, Köpenhamn

2015                   40h Workshop Trauma Sensitive Yoga, David Emerson Boston Traumacenter

2016-2017          500 h Advanced Yoga Teacher Training, Bodhi yoga International. Inriktning på Mindfulness

​                           Based Stress Reduction, terapeutisk yoga och meditationsundervisning

2017 - 2018        300h Trauma Center Trauma Yoga Factilitator Certification Program, Boston Trauma Center

2019                   40h NÄRA Vidareutbildning för yogalärare med Anja Bergh

                               

BUDDHISK MEDITATION  HATHA YOGA  TRAUMA SENSITIVE YOGA

JOSEPHINE NORRBO

Follow us

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

​© 2023 by josephinenorrbo. Proudly created with Wix.com